Vermoeide ogen?

27 september 2018

Wanneer we s' ochtends wakker worden hebben we soms wallen onder onze ogen. Dit kan ook ontstaan als u last van stress hebt.

Slecht slapen is niet alleen slecht voor onze ogen, maar ook voor ons gehele lichaam. Ons lichaam gaat s' nachts in herstel en het is daarom van essentieel belang dat we goed slapen.

 

Voordelen van goed slapen:
1. Je bent fit! Onze spieren en organen herstellen als we slapen.
2. Een fris hoofd. Als je goed hebt geslapen kan je je ook beter concentreren.
3. Verbeterde weerstand. Op lange termijn kan het zijn dat door slecht slapen je makkelijker vatbaarder bent voor ziektes, ook kan dit een gevolg zijn voor je ontwikkeling.
4. Je bent mentaal sterker als je goed slaapt.
5. Voor iedereen die snel dingen vergeet?... ga dan op tijd naar bed. Je kunt namelijk beter dingen onthouden als je goed hebt geslapen.

Wat verstaan we onder goed slapen:
Goed slapen betekend op tijd naar bed en ongeremd kunnen slapen. Als je s' nachts wakker wordt dan betekend het al dat je slechter hebt geslapen. Om 21:00 maken we melatonine aan. Dit stofje zorgt er voor dat we in slaap vallen en in slaap blijven. Het is belangrijk dat we rond 23:00 naar bed gaan en tot ongeveer 06:00 slapen. Dit is essentieel voor ons herstel van het lichaam. Ook is het belangrijk om minimaal 6 uur slaap te krijgen per nacht en maximaal 8. Let maar eens op: als je langer dan 8 uur slaapt word je meestal met hoofdpijn wakker.

Tips om beter te kunnen slapen:
1. Zet al je elektronische apparaten een half uur van te voren uit. Je ogen nemen namelijk het licht waar en daardoor denken je hersenen dat het buiten nog overdag is.
2. Zorg dat je kamer zo donker mogelijk is.
3. Als je gestrest bent haal dan diep adem door je buik. Hierdoor kan je lichaam beter ontspannen.
4. Zorg voor een goed slaap ritme. Dit helpt al om beter in slaap te komen.
5. Zorg voor voldoende daglicht als je wakker word om je biologische klok te reguleren.

 

 

Slapen is dus van essentieel belang niet alleen voor onze ogen, maar ook voor ons gehele lichaam en hersenen. Natuurlijk willen we onze ogen altijd een extra handje helpen. Dit kan met de Stress Positive Eye lift voor het liften van onze contouren en stralender maken van de huid rondom de ogen. Dit geeft een frisse blik! Zo weet niemand dat je een keer een niet zo'n goede nachtrust hebt gehad.